Weebly kokemuksia – 12 syytä tehdä kotisivut Weeblyllä

Weebly on yksi maailman suosituimmista kotisivukoneista, eikä ihme, sillä kotisivujen tekeminen Weeblyllä on todella helppoa.

Päätin jokin aika sitten tutustua suosituimpiin kotisivukoneisiin ja otin Weeblyn käyttöön eräällä sivustollani. Olen koonnut tähän artikkeliin kokemuksia Weeblystä.

Weebly kotisivukone pähkinänkuoressa

Weebly on kaikessa yksinkertaisuudessaan kotisivukone, jonka avulla kuka tahansa pystyy luomaan näyttävän näköiset ja toimivat verkkosivut ilman sen suurempia osaamisvaatimuksia.

Weeblyn suosio perustuu helppokäyttöiseen käyttöliittymään sekä drag & drop -editoriin, jonka avulla sivuston ulkoasun ja toiminnallisuuksien muokkaus onnistuu hiirellä vetämällä.

Edullisimmillaan Weeblyn saa käyttöön täysin ilmaiseksi, mutta ilmaiseen versioon ei sisälly omaa verkkotunnusta vaan sivuston osoite on muodossa omasivusto.weebly.com.

Jos haluat uskottavan sivuston itsellesi tai yrityksellesi, niin silloin kannattaa ehdottomasti hankkia maksullinen versio, jolloin saat käyttöösi oman domainin.

Maksullisten versioden hinnat alkavat 4 eurosta / kuukausi, mutta useimpien käyttäjien kannattaa valita 7 € kuussa maksava versio sen laajempien ominaisuuksien ja mainoksettomuuden vuoksi.

Katso Weeblyn hinnoittelu ja ominaisuudet täältä.

Weeblyn suurimmat vahvuudet ja merkittävimmät heikkoudet liittyvät siihen, että Weebly on suljetun lähdekoodin kotisivukone.

Avoimen lähdekoodin WordPressiin verrattuna Weeblyn, kuten kaikkien muidenkin kotisivukoneiden toiminnallisuudet ja muokkausmahdollisuudet ovat rajallisia.

Useimmille pienyrityksille / bloggareille Weeblyn ominaisuudet ovat kuitenkin täysin riittävät ja vastapainoksi suljettu lähdekoodi tuo mukanaan myös paljon hyviä asioita.

Ensinnäkin Weebly on palveluna valmiiksi hostattu, joten sinun ei tarvitse itse hankkia webhotellia. Sivustoa on myöskin käytännössä mahdoton hakkeroida ja toisin kuin WordPressia, niin sivustoa ei saa omalla toiminnalla mitenkään rikottua. 

12 syytä valita Weebly

 • Helppokäyttöinen
 • Erinomainen drag & drop -editori
 • Suuri valikoima sivupohjia
 • Ei pelkoa hakkeroinnista
 • Sivut latautuvat nopeasti
 • SSL-salaus kuuluu palveluun
 • Toimiva asiakastuki
 • Sisältää verkkokauppa ominaisuuden
 • Sivustoa ei saa itse sählättyä rikki
 • Sisällön hakukoneoptimointi helppoa
 • Todella kattavat oppaat
 • Sivusto skaalautuu mobiililaitteille

3 suurinta heikkoutta

 • Rajalliset toiminnallisuudet verrattuna WordPressiin
 • Drag & drop -editori ei ole yhtä kehittynyt kuin toisessa suositussa kotisivukoneessa (Wix)
 • Ei tekoälyllä toimivaa suunnittelijaa (Artificial Design Intelligence) kuten Wixissä

Alla olevalla englanninkielisellä videolla on erinomaiset ohjeet kuinka Weeblyn käyttöönotto ja sivujen muokkaus tapahtuu helposti.

Kotisivujen teko Weeblyllä

Aloittaaksesi Weeblyn käytön sinun on aivan ensimmäiseksi luotava käyttäjätunnukset.

Käyttäjätunnusten luonti onnistuu täällä. Klikkaa "kirjaudu" painiketta ja pääset rekisteröitymään Weeblyyn. 

Voit rekisteröityä nopeasti kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tilisi kautta tai vaihtoehtoisesti voit luoda itsellesi käyttäjätunnukset suoraan Weeblyyn.

Weebly suomeksi

Weeblyn käyttöliittymää ei ole käännetty suomeksi, mutta tämä ei tietenkään tarkoita etteikö Weeblyn avulla voisi tehdä helposti täysin suomenkielistä sivustoa.

Itse asiassa Weeblyllä on tehty jo tuhansia täysin suomenkielisiä sivustoja. 

Weebly ei suoraan tue monikielistä sivustoa, jossa on kieliversiot esimerkiksi suomenkielelle ja englanninkielelle, mutta tuen monikielisyydelle voi hankkia (maksullisena) lisäosana.

Weebly sivupohjat ja teemat

Weeblyn sivupohjat ovat selkeästi ammattitaidolla mietittyjä ja laajasta sivupohjavalikoimasta löytyy helposti toimivia teemoja eri alojen yrityksille.

Sivupohjien kuvien ja elementtien muokkaaminen on tehty kohtuullisen helpoksi. Omannäköisen sivuston luominen käy nopeasti kuten kotisivukoneiden kohdalla on tapana. Käyttöliittymän suunnittelussa on selkeästi pyritty rajoittamaan erilaisten painikkeiden määrää ja käyttöliittymän kanssa on helpohko tehdä töitä vaikka nettisivujen suunnittelusta ei olisi minkäänlaista aiempaa kokemusta. 

Oikeastaan kaikki Weeblyn sivupohjat on varustettu valmiilla esimerkkikuvilla ja tekstillä ja helpommillaan pääsee kun esimerkiksi "yhteydenotto" -sivupohjaan päivittää vaan oman yrityksen tiedot valmiiden esimerkkitekstien tilalle. 

Weeblyllä on todella laaja tuki erilaisille upotuksille ja integraatioille. Integraatioden avulla erilaisten kolmannen osapuolen sovellusten kuten MailChimpin saa helposti yhdistettyä sivustoon.

Upotusten avulla sivustolle on myös helppo lisätä esimerkiksi Google Maps tai YouTube-videoita.

Weebly verkkokauppa

Weeblyssä on sisäänrakennettu verkkokauppaominaisuus eli Weebly eCommerce. Weebly eCommerce ei tietenkään ole mitenkään verrannollinen kalliimpiin, varta vasten verkkokauppaa varten suunniteltuihin ohjelmistoihin, mutta toiminto on silti hyödyllinen pienemmille yrityksille, jotka haluavat saada tuotteensa tai palvelunsa tarjolle myös nettiin.

Kenelle Weebly sopii ja kannattaako siitä maksaa?

Weebly sopii ensisijaisesti pienille yrityksille, joilla on ehkä maksimissaan muutaman satasen budjetti verkkosivuja varten. 

Mikäli päätät tehdä yrityksesi sivuston Weeblyllä, niin kannattaa valita 7 €/kk maksava Käynnistin -versio tai 11 €/kk maksava Ammattilainen -versio. 

Edellä mainittujen maksullisten versioden mukana tulee myös kuponki, jolla saa 100$ ilmaista mainosrahaa Google Ads -mainontaan. 

Yhteenvetona vielä. Weebly sopii sinulle, jos:

 • Haluat helppokäyttöisen ja itse muokattavan sivuston pienellä budjetilla
 • Sinulla ei ole aikaa tai halua opetella WordPressin käyttöä
 • Haluat varmatoimisen sivuston joka ei koskaan kaadu tai mene rikki

Haluatko kertoa minkälaisia Weebly kokemuksia sinulta löytyy? Jätä kommentti alle!

 • Jari sanoo:

  On suunnittelussa verkkokaupan perustaminen. Weebly kiinnostaa, mutta maksuratkaisut mietityttävät. Onko Weeblyn eCommerseen mahdollista liittää muita kuin PayPal, esim. suomalaisten pankkien verkkopankkimaksaminen.

  • Mikael Jukarainen sanoo:

   Moi Jari,

   Weeblyyn ei ainakaan tällä hetkellä saa suomalaisia verkkopankkeja maksutavoiksi, joten PayPalilla pitäisi pärjätä, eikä se tietenkään riitä yhtään vakavampaan verkkokaupankäyntiin. Kannattaa muuten tutustua Shopifyyn, joka on mielestäni yksi parhaista verkkokauppaohjelmistoista ja siihen saa suomalaiset maksutavat appsina.

 • Antti sanoo:

  Hei meidän työpaikan koneelta ei pääse tekemälleni weebly kotisivulle, vaikka ssl käytössä sivullani. Mistä voisi johtua. Jää paljon potentiaalisia faneja käymättä sivuilla.

  • Mikael Jukarainen sanoo:

   Hei Antti,

   Katsoin sivuasi ja en usko, että itse sivustossa tai Weeblyssä on mitään vikana vaan todennäköisesti ongelma työpaikan koneessa, joko selaimessa tai verkon asetuksissa.

 • Antti sanoo:

  Kiitos tiedosta:)

 • Ville sanoo:

  Kylläpä julkaisin (ainakin luulen niin) oman Weebly-sivuni, mutta eipä löydy sitä googlaamalla netistä. Mikähän mahtaa olla vikana?

  • Mikael Jukarainen sanoo:

   Google ei ole varmastikaan vielä indeksoinut sivua. Aina kun julkaisee uuden sivuston tai vaikka vaan uuden blogipostauksen vanhalle sivustolle, niin sisällöt ilmestyvät Googleen vasta sitten kun googlebot on käynyt indeksoimassa ne.

 • >