WordPress teemat

Tässä artikkelissa kerron mitä kaikkea pitää ottaa huomioon WordPress teeman valinnassa. 
Kerron mitä eroa on ilmaisilla ja maksullisilla teemoilla ja mitkä ovat parhaat ilmaiset ja maksulliset teemat vuonna 2019.

WordPress teema pähkinänkuoressa

WordPress on maailman suosituin verkkosivujen julkaisujärjestelmä ja erilaisia ilmaisia sekä maksullisia teemoja on tarjolla loputtomasti. Vaikka teeman vaihtaminen onkin tehty hyvin helpoksi, niin teeman valinta kannattaa tehdä alussa huolella sillä sivuston ulkoasun lisäksi teemalla on suuri vaikutus sivuston ominaisuuksiin ja siihen mitä kaikkea sivuston avulla voi toteuttaa. 

WordPress teemalla ei ainoastaan ole valtava vaikutus sivuston ulkoasuun vaan teema määrittelee myös hyvin pitkälti sen mitä ominaisuuksia sivusto voi sisältää. 

Kaikkia WordPress teemoja pystyy muokkaamaan ulkoasun osalta, mutta kaikilla teemoilla on myös rajoitteita. Joissakin teemoissa voi olla esimerkiksi vain yksi paikka valikolle kun taas toisissa valikkopaikkoja on useita. 

Ota seuraavat kysymykset huomioon teeman valinnassa!

Nykyään löytyy niin paljon loistavia teemoja eri tekijöiltä, että ei ole realistista olettaa, että olisi olemassa vain yksi teema, joka olisi juuri se oikea. Todellisuudessa tilanne on se, että lukuisat teemat pystyvät todennäköisesti suoriutumaan vaatimuksista niin ulkoasun kuin toiminnallisuudenkin suhteen. Ennen teeman valintaa kannattaa kuitenkin käydä läpi seuraavat kysymykset, jotka oikeasti auttavat oikean teeman valinnassa. 

 1. Mikä on sivuston tarkoitus? Eri tyyppisille sivustoille (blogi, pienyrityksen sivut, uutissivusto, keskustelufoorumi jne.) on olemassa eri tyyppisiä teemoja.
 2. Haluatko ilmaisen teeman vai oletko valmis maksamaan premium teemasta? On olemassa erittäin hyviä ja täysin ilmaisia teemoja, mutta noin 20-100€ panostuksella on mahdollista hankkia premium teema, jonka avulla ulkoasun ja sisällön muokkaaminen on helpompaa ja nopeampaa.
 3. Onko teemalla paljon käyttäjiä ja päivitetäänkö sitä säännöllisesti? On erittäin tärkeää, että teemaa päivitetään säännöllisesti, jotta tietoturva pysyy kunnossa ja teema yhteensopivana selainten päivitysten kanssa. Jos teemalla on paljon käyttäjiä ja kyseessä on maksullinen teema, niin silloin asia on erittäin todennäköisesti kunnossa. Myös suosituimpia ilmaisia teemoja päivitetään aika ahkerasti, mutta asia kannattaa aina tarkistaa oli kyseessä ilmainen tai maksullinen teema jonka hankkimista harkitset.

Teeman mobiiliresponsiivisuus on välttämättömyyys tänä päivänä ja oikeastaan kaikki varteenotettavat teemat toimivatkin erinomaisesti mobiililaitteilla.

Teeman valinnassa kannattaa ottaa myös huomioon yhteensopivuus eri lisäosien kanssa, hakukoneystävällisyys sekä tarjolla oleva tuki. Kaikki tämän artikkelin lopussa suosittelemamme ilmaiset ja maksulliset teemat ovat hyvin toimivia, responsiivisia ja hakukoneystävällisiä!

WordPress teeman valinnassa kannattaaa tarkistaa kuinka suosittu teema on, milloin se on viimeeksi päivitetty ja millaisia arvosteluja teema on saanut.

Ilmainen vs. maksullinen teema

Ilmaiset teemat

 • Täysin ilmaisia
 • Asennus suoraan WordPress hallintapaneelista
 • Tukea ongelmatilanteissa saa vain WordPress yhteisöltä
 • check
  Päivityksiä ei usein julkaista yhtä nopeasti kuin maksullisissa teemoissa
 • check
  Teeman muokkausmahdollisuudet rajallisia

Premium teemat

 • Hinta yleensä 20-100€ väliltä
 • Asennus zip-tiedostosta WordPress hallintapaneelissa
 • Teeman valmistaja tarjoaa yleensä tukea ongelmatilanteissa
 • check
  Kriittiset päivitykset julkaistaan yleensä nopeasti
 • check
  Paremmat teeman muokkausmahdollisuudet (child themes)

Parhaat ilmaiset WordPress teemat

WordPress.org:in koodaamat esiasennetut teemat (Twenty Seventeen jne.) ovat hyvin toimivia, responsiivisia ja jatkuvasti päivitettäviä teemoja ja sopivat siten hyvin monien pienempien sivustojen ja blogien teemoiksi. Edellä mainittujen lisäksi erinomainen ilmaisteema on GeneratePress, joka on myös erittäin suosittu ja sitä päivitetään jatkuvasti.

Parhaat maksulliset WordPress teemat

Parhaiden maksullisten WordPress teemojen kisa on oikeastaan kahden kauppaa. Yleisesti on tiedossa, että StudioPress ja Elegant Themes tekevät parhaat maksulliset teemat. Molemmilla näistä on useita erilaisia teemoja tarjolla, mutta erityisesti Elegant Themesin Divi on teema jota voi suositella varauksetta. 

Suosittelemani teemat

Kaikki alla olevat suosittelemamme teemat ovat todistetusti hyviksi havaittuja, erinomaisia arvosteluja saaneita, jatkuvasti päivitettäviä ja hakukoneystävällisiä. 

elegant themes - divi

Divi on yksi suosituimmista premium teemoista. Divi sisältää erinomaisen page builderin, jonka avulla tyylikkäiden sivujen luominen onnistuu helposti ilman koodaustaitoja.


Lue lisää:

studiopress - parallax pro

Parallax Pro on erittäin näyttävä ja teknisesti jäätävän hyvin toteutettu teema. Parallax Pro sisältää Genesis lapsiteeman, jonka ansiosta ulkoasua voi muokata paljon tavanomaista pidemmälle. 

Generatepress

GeneratePress on erittäin suosittu ja hyviä arvosteluja saanut teema, jonka perusversio on saatavilla täysin ilmaiseksi.

twenty seventeen

Twenty Seventeen on yksi virallisista WordPress teemoista ja tietenkin täysin ilmainen. Twenty Seventeen sopii henkilökohtaisten blogien lisäksi myös pienten yritysten käyttöön. 

>